PON - ČET 9.00-18.00

PET 9.00-16.00

Servis OnePlus 8 Pro

Znamka telefonov Oneplus je v tujini zelo cenjena, saj gre za prestižne telefone, ki se ponašajo z izjemno kvalitetnimi komponentami. Popravimo vam lahko steklo, menjamo ekran, baterijo, kamero, servisiramo polnilno vezje ali odpravimo mehanske poškodbe. Večino nadomestnih delov imamo na zalogi, popravilo pa je navadno opravljeno v roku 24ih ur.

Začetki servisa Oneplus v Sloveniji

V Sloveniji Oneplus naprave sicer niso tako zelo uveljavljene, kot npr. telefoni znamk Samsung, Apple, Huawei ipd. a vseeno se število uporabnikov Oneplus vsako leto povečuje. Težava pa nastane, ko se telefon razbije ali pa pride do kakšne druge okvare telefona in potrebujete servis. Žal uradni Oneplus servis mobilnih telefonov v Sloveniji še ne obstaja, zato se telefone pošilja na popravilo v tujino. To posledično za sabo potegne kar precej komplikacij, saj morate vse urejati na daljavo, postopek pa lahko traja tudi do nekaj tednov.
Zato se stranke rade obrnejo na naš servis, saj imamo na zalogi večino nadomestnih delov, popravilo pa je navadno opravljeno v roku 24ih ur. Znamko Oneplus dobro poznamo – namreč s servisiranjem te znamke smo začeli že leta 2014 – takoj, ko je prišel na trg njihov prvi model Oneplus One. Ker smo bili takrat edini v Sloveniji, ki smo popravljali to znamko, smo dobili v servis kar precejšne število telefonov, naši serviserji pa so posledično izpilili svoje znanje, kar jim pride prav tudi pri novejših modelih.

Imate na vaši Oneplus napravi počeno steklo ali nedelujoč ekran?

Pri znamki Oneplus, ima večina telefonov vgrajene ekrane najvišje kakovosti, in sicer AMOLED zaslone. Čeprav so ti ekrani navadni zelo dragi, pa je velik plus pri njih ta, da če je počeno le steklo, se ga da zamenjati kot samostojno komponento. Najprej pa je potrebno preveriti, ali je počeno samo steklo, ali pa je poškodovan tudi ekran. To je precej preprosto ugotoviti – če je počeno le steklo in je slika na ekranu povsem normalna (brez kakšnih črnih pik, razlivanja barv, črtic na ekranu, utripanja ipd.) in če lahko telefon še vedno povsem normalno uporabljate (torej da tudi touch oz. dotik deluje po celotni površini), potem se na vaši napravi lahko menja samo steklo. Menjava stekla je sicer bolj kompleksno popravilo, ampak ker je material toliko ugodnejši, je to popravilo še vedno precej ceneje, kot menjava ekrana. Sicer pri prvih dveh telefonih, Oneplus 1 in Oneplus 2 menjava stekla ni mogoča, ker ti zasloni niso AMOLED, ampak pri teh dveh modelih tudi sama menjava ekrana niti ni preveč draga. Ker je šel trend pred nekaj leti iz ravnih zaslonov v ukrivljene, smo se v našem servisu pripravili tudi na to, in kupili naprave s katerimi lahko zamenjamo steklo tudi na teh, zaobljenih ekranih. Tako lahko menjamo steklo tudi na novejših modelih, kot so Oneplus 7 PRO, Oneplus 8, Oneplus 9 PRO, česar vam večina drugih servisov ne nudi, saj je postopek menjave preveč kompleksen.

Se vaš Oneplus ne polni ali pa se zelo hitro prazni?

Težava je lahko v bateriji ali pa v polnilnem konektorju. Kljub različnim aplikacijam za podaljšanje življenja vaše baterije, ali pa z načinom varčevanja z energijo, se slej ko prej zgodi, da baterija začne pešati. To se kaže z znaki kot so: hitro praznjenje in polnjenje baterije, nenadno padanje procentov napolnjenosti, ugašanje telefona pri kapaciteti 20% – 30%, segrevanje telefona, ipd. Ko se pojavijo te težave, je ena izmed rešitev ta, da se na vašem Oneplusu opravi menjava baterije. Gre za povsem standardno popravilo, ki se opravi v roku nekaj ur, vaš telefon pa bo po menjavi baterije spet deloval kot prej. Če pa imate težave s počasnim polnjenjem, ali pa se telefon polni le pod določenim kotom, potem je problem v polnilnem konektorju oz. polnilni reži. Včasih vam telefon celo sam javi, kaj točno je vzrok – npr. da je bila zaznana vlaga, v vsakem primeru, pa se popravila polnilnega konektorja ne lotite sami, razen če imate za to dovolj znanja in izkušenj.

Imate na vašem Oneplusu težave s kamero?

Telefon že dolgo časa ni več samo telefon in kamere imajo izredno pomembno vlogo pri izbiri nakupa novega aparata. Zato se pojavlja trend, da imamo na telefonu vedno več kamer, ki ima vsaka drugačno funkcijo, a s tem je tudi toliko več možnosti, da se kakšna pokvari (npr. ne zoomira) ali pa da jih razbijemo. Če se vam poškoduje samo steklo na kameri, vas lahko potolažimo, da je to verjetno najugodnejše in najhitrejše popravilo. Cene takega popravila stekla kamere se gibajo nekje med 25 in 40 €, zadeva pa se lahko uredi že v manj kot eni uri. V primeru, da pa je poškodovana prav kamera, pa je cena nekoliko višja, čas menjave kamere pa je po navadi kakšen dan. Po popravilu kamere, vam bo vse delovalo kot prej, slike in videji bodo enako kakovostni.  

Imate na vašem telefonu Oneplus težave z zvočnimi komponentami?

Pod zvočne komponente spada vse, kar je povezano z zvokom, torej: mikrofoni, zvočniki in slušalke. Glede na to, da je poglavitna funkcija telefona ta, da se lahko preko njega pogovarjamo, je zelo neprijetno, če nam zataji kakšen mikrofon ali zvočnik. Torej če vas sogovorniki ne slišijo, ali pa se pritožujejo da vam nekaj šumi oz. hrešči, potem je najverjetneje težava v mikrofonu. Pri nekaterih modelih Oneplus, se preprosto zamenja komponenta mikrofon, spet pri drugih je potrebno popravilo na matični plošči. A brez skrbi, naši serviserji se spoznajo na vse. Kar se tiče zvočnika in slušalke, moramo najprej poznati razliko – preko slušalke oz. zgornjega zvočnika slišimo našega sogovornika, preko zvočnika pa predvajamo glasbo. Sploh pri zgornjem zvočniku oz. slušalki, se rado zgodi da se v mrežico ujame umazanija, zaradi katere slabše slišimo sogovornika. Včasih pomaga da se le-to samo očisti, včasih pa je potrebna menjava. V vsakem primeru pa ko telefon odpremo, noter očistimo vso umazanijo. Do poškodbe zvočnika pride največkrat zaradi vdora manjših delcev, kot je prah, opilki ipd., zaradi česar začne zvočnik hreščat. Po menjavi zvočnika, pa je zvok spet čist, vi pa lahko ponovno uživate v predvajanju videjev in glasbe.